Rekrytering och rätt person på rätt plats

 

”Det har aldrig varit svårare att rekrytera talanger – de flesta talanger har många jobb att välja mellan.”

”Vi chansar när vi har för få med rätt kompetens.”

”Det som verkligen avgör vem som presterar bra på jobbet är personlighet och yrkesintressen – men hur vet man det i förväg?”

Ovanstående uttalanden hör vi ofta från våra kunder. Det finns många nya utmaningar i rekryteringsarbetet; de sociala mediernas betydelse och snabbhet, de unga talangerna har andra krav på sin arbetsgivare, gig-ekonomin och svårigheter att matcha ledarskap och kultur är bara några. När talangen väl är anställd gäller det också att ha snabba introduktioner, bra ledarskap, lämplig nivå av flexibilitet, tydliga karriärvägar och att stötta den nyanställde utifrån dennes profil och behov.

I dag väljer många bort fasta anställningar för att bli ”giggare” elller entreprenörer, hur tacklar du och din organisation det?

Många talanger bryr sig mer om sina egna möjligheter att utvecklas, jobba på distans, lära nytt och prova flera utmanande uppgifter. Vet du vilka av dina medarbetare, chefer och talanger som har detta behov? Och skulle det vara bra för dig att veta det i förväg, istället för att bli överraskad och hamna i tidsnöd när någon säger upp sig?

Vet du vilka ”soft skills” dina topp presterande medarbetare har?

Många företag rekryterar fortfarande med traditionella metoder som att bara titta på erfarenhet, utbildning och referenser. Ofta saknas verktyg för att rekrytera efter mjuka värden, som till exempelvis personlighet, social förmåga, intresseområden och förmågan att tillgodogöra sig kunskap. Samtidigt är så kallade soft skills den främsta anledningen till att en rekrytering lyckas eller misslyckas. När du vet det så vet du mer om vad ni egentligen söker.
Vårt tips är att börja med en analys av ert ledarskap och er kultur samt de talanger ni har som presterar bra hos er. Därefter är det lättare att sätta en mer kvalificerad kravprofil som speglar de verkliga behov ni har – det kommer garanterat att bli mer framgångsrikt och underlätta era framtida rekryteringsprocesser att inte behöva leta efter någon superman/woman!

Det som verkligen avgör vem som presterar bra på jobbet är personlighet och yrkesintressen
– vi har verktygen som hjälper dig att förstå vem som kommer att passa hos er.

 

Läs mer om hur du matchar anställda med tjänster på bästa sätt här

Vill du veta mer – kontakta oss!